Dead Space Review (2023) - Bună Ishimura, de mult timp nu ne vedem

Un remake al Dead Space, unul dintre cele mai bune jocuri horror ale vremurilor noastre de la un furnizor popular de jocuri online Friv2Online, este în sfârșit disponibil pe console și PC. Am vizitat nava spațială Ishimura, am întâlnit hoarde de necromorfi teribile și suntem gata să ne împărtășim impresiile despre această aventură în recenzie.

În 2008, Dead Space a arătat ce ar trebui să fie o groază spațială bună - întunecată, înfiorătoare și foarte incomodă. În 2023, remake-ul jocului pare gata să repete succesul originalului - este încă un joc de acțiune grozav, actualizat și îmbunătățit în conformitate cu tendințele actuale.

Povestea rămâne aceeași: inginerul Isaac Clarke și alți membri ai echipei sosesc pe uriașa navă spațială Ishimura, clasa ripper planetar, pentru a efectua reparații.

La fața locului, eroii află că aproape toți cei care se aflau pe navă au fost uciși, iar necromorfi înspăimântători cutreieră acum coridoarele și compartimentele - monștri care au folosit corpurile morților ca constructor pentru a crea ceva de neimaginat și complet nenatural. Astfel începe bătălia pentru supraviețuire, în care protagonistul și tovarășii săi aproape că nu au nicio șansă de câștig.

În timp ce originalul Dead Space a introdus jucătorul destul de încet în cursul evenimentelor, păstrând intriga despre originea Necromorfilor pentru o lungă perioadă de timp, remake-ul este mai activ: un jucător atent va dezvălui toate secretele foarte curând, iar Misiunile introduse de dezvoltatorii relansării extind povestea și adaugă motivație personajelor.

În același timp, personajul principal, Isaac Clarke, a căpătat o nouă înfățișare și acum vorbește: în jocul din 2008, el, ca și Gordon Freeman, a păstrat tăcerea de moarte. Acum personajul se simte mai viu, uman, dar fără bibelouri - nu vă veți aștepta la glume și fraze inutile de la el. S-au schimbat și alte personaje, cu unele dintre ele vei putea afla mai multe informații decât ți-ar plăcea - da, autorii nu au reușit să treacă de ocazia de a arunca asupra jucătorului detalii despre orientarea sexuală a însoțitorilor lui Clark.

Lansând un remake, este imposibil să nu acordați atenție graficii actualizate. Acesta nu este o simplă remasterizare cu texturi strânse și iluminare îmbunătățită: dezvoltatorii au creat un nou joc de la zero și, deși s-au concentrat pe original, există încă multe schimbări care nu pot fi ratate.

Deci, interioarele lui Ishimura au devenit mai detaliate, precum costumul spațial al lui Isaac. Da, iar monștrii arată acum mult mai înfiorător, cu bucăți de carne agățate, creșteri înfiorătoare și stropi de sânge pe ei. În plus, modelul de deteriorare a adversarilor permite nu numai să împușcăm membrele, ci și să observați în detaliu modul în care pielea se exfoliază de la mușchi și acestea rămân în urma oaselor. Fascinant de realist, deși este puțin probabil să fii prins de spectacol, având în vedere dinamica sporită a luptei din remake.

Deși imaginea este în mod clar mai frumoasă, jocul a devenit și mult mai întunecat. În original, ne-am plimbat prin Ishimura fără a avea nevoie de surse de lumină portabile, cum ar fi o lanternă, deoarece aproape nu existau locuri întunecate în joc. Refacerea, pe de altă parte, îl întâlnește pe jucător cu întuneric absolut, în care orice poate fi ascuns - de la un corp fără viață la un necromant ascuns.

Acest lucru oferă un bonus atmosferei titlului, dar face și jocul mai puțin confortabil. Privirea în întuneric este încă o plăcere, iar numărul limitat de surse de lumină este mai enervant decât înfricoșător.

Jucătorii familiarizați cu jocul original se vor obișnui rapid cu Ishimura, vor experimenta o criză de nostalgie de la vederea locațiilor familiare și își vor aminti tehnici familiare în timpul luptei cu adversarii, cum ar fi un monstru care nu poate fi ucis cu regenerare nebună.

În același timp, remake-ul aduce o mulțime de inovații față de titlul din 2008. Unele scene de joc au fost extinse, în timp ce altele au fost complet reproiectate. De exemplu, prima întâlnire cu Infector are loc cu participarea directă a lui Isaac, iar episodul în care eroul trebuie să se ocupe de ploaia de asteroizi are loc nu la cârma turelei, ci în spațiu deschis, unde inginerul se mișcă. între pistoale automate și le calibrează sub un baraj de pietre care cădeau.

Au existat, de asemenea, comenzi rapide indisponibile anterior și mișcare rapidă între zone, capacitatea larg reclamă de a zbura complet în gravitate zero și nu doar să sari dintr-un punct în altul, așa cum a fost cazul în original. Încuietorile care necesitau deblocarea nodurilor de putere de consum au fost eliminate, iar sistemul de niveluri de acces care vă permit să deschideți ușile încuiate aduce un element metroidvania în joc: obținând un rang mai înalt, puteți reveni în locații vizitate anterior și puteți debloca un compartiment. cu pradă valoroasă. În cele din urmă, dezvoltatorii au adăugat puzzle-uri simple, în timpul cărora trebuie să distribuiți energia între noduri: de exemplu, stingeți luminile sau alimentarea cu oxigen pentru a deschide ușa.

Când vine vorba de arme și lupte corp la corp, remake-ul